Praktisch

 

Afspraak maken

Wens je graag een afspraak te maken, dan kan dit op verschillende manieren. Bij voorkeur breng je hiervoor een bezoekje aan mijn online agenda, de link hiernaartoe kan je op de homepage terugvinden of hier. Je mag gerust ook even bellen, een mailtje sturen of het contactformulier gebruiken. Weet wel dat het telefonisch niet altijd mogelijk is om meteen op te nemen, spreek in dat geval een berichtje in en ik bel jou asap terug! Vermeld bij een online boeking steeds kort voor welke klacht je een afspraak wenst te maken, zodat ik op voorhand reeds een beeld heb of je voor de behandeling ervan bij mij wel aan het juiste adres bent. Indien ik hierover twijfel, verwijs ik immers met veel plezier door naar een (meer) gespecialiseerde collega. Een huisbezoek kan enkel aangevraagd worden via telefonisch contact!

 

Verloop van de eerste sessie

Tijdens de intake ligt de focus op de anamnese en het lichamelijk onderzoek. Via gerichte en uitgebreide vraagstelling zal ik tot één of meerdere onderzoekshypotheses trachten te komen. Meestal is na dit vraaggesprek de diagnose wel al voor een groot deel duidelijk maar een lichamelijk onderzoek is en blijft onontbeerlijk. Via het lichamelijk onderzoek trachten we de laatste puzzelstukjes in elkaar te laten passen om zo te komen tot één diagnose. Aan de hand van deze diagnose kan de behandeling helemaal op punt gesteld worden en bepalen we samen waar we vooral op willen inzetten. Het gebeurt af en toe dat een behandeling gestart wordt met nog steeds meer dan één mogelijke diagnose in het achterhoofd, in dat geval is het heel belangrijk dat we tot een consensus komen inzake de behandelstrategie. Deze zal dan vroeg of laat vanzelf wel uitwijzen of we in de goede richting aan het werken zijn. Omdat de anamnese en het onderzoek soms wel wat tijd vraagt, duurt de eerste sessie steeds 45 minuten! Hierin zit ook een deel administratie verwerkt (aanmaken dossier, inscannen voorschrift, enzovoort), alsook komt er uiteraard al een deel behandeling aan bod. Vergeet zeker niet uw eID kaart, uw voorschrift en eventueel een verslag (of code) van medische beeldvorming mee te brengen. Voor wie personal training wenst op te starten, is er ook een intake van 30 minuten voorzien om samen jouw doelstellingen vast te leggen.

 

Verloop van de vervolgsessie(s)

Vanaf de tweede sessie vliegen we 100% in de behandeling! Ik raad steeds ten sterkste aan om wat vroeger te komen en reeds te starten met de warm-up, indien van toepassing uiteraard (ik zal dit duidelijk aangeven). Ik zal ook zorgen dat je zeker weet wat je al kan doen en bij twijfel vlieg je maar gewoon de cardioruimte in om wat te wandelen of joggen op de loopband, of te fietsen op de schitterende Concept2 BikeErg! De RowErg in de grote oefenzaal verzekert je ook altijd van veel fun, deze is wel iets pittiger. En verder zit je met wat dynamische mobility ook altijd goed! Op stipt het startuur van jouw behandeling sta ik vervolgens 30 minuten lang ter beschikking als jouw personal physiotherapist, geen detail zal me ontgaan. Na onze sessie samen, ben je ook weer welkom om wat langer te blijven en een cooling down af te werken (afhankelijk van de sessie is dit meer of minder aangeraden). Voor heel wat revalidaties vraag ik om nog enkele reeksen van de oefeningen te herhalen na onze 30 minuten samen, het zou dus heel goed kunnen zijn dat je uiteindelijk 1u in de praktijk aan het werk bent! Houd hier dan ook rekening mee in jouw planning. Is dit niet haalbaar voor jou, waarvoor alle respect, dan bespreken we best samen hoe we jouw revalidatie toch op het hoogst mogelijke niveau kunnen brengen/houden. Er zijn heel wat opties mogelijk, we moeten gewoon steeds samen tot de beste oplossing komen via goede communicatie. Bij PT duurt elke sessie één uur.

 

Betaling en getuigschrift

De betaling gebeurt bij voorkeur na afloop van elke sessie. In de praktijk is dit weliswaar niet altijd haalbaar maar er wordt voor de C-pathologieën wel na ten laatste drie behandelsessies afgerekend. Voor de Fa-, Fb- en E-pathologieën wordt er gewoonlijk na drie tot vijf sessies afgerekend, een beetje afhankelijk van de frequentie van het aantal sessies per week. Het getuigschrift voor gedeeltelijke terugbetaling van uw kinesitherapiekost (bij uw mutualiteit) wordt steeds na vijf sessies geprint en klaargelegd, of bij afloop van de behandeling. Gelieve uw getuigschriften asap bij uw mutualiteit in te leveren of zorgvuldig thuis te bewaren tot een later tijdstip. Informatie i.v.m. de betaalmodaliteiten voor personal training, kunnen bij "aanbod - Bounce Coaching" teruggevonden worden.

 

De betaling geschiedt bij voorkeur via de app Payconiq (bekijk thuis eventueel al hoe dit te installeren en gebruiken), maar daarnaast is ook betaling via Bancontact mogelijk in de praktijk. Cash betalingen worden zeker aanvaard maar genieten niet de voorkeur. Gelieve in dat geval ook zo veel mogelijk gepast te betalen. Betaling via overschrijving is niet mogelijk voor kinesitherapie.

 

Gedragscode en kledij

Indien u voor de allereerste keer komt of u bent reeds in behandeling maar u moet geen warm-up afwerken, gelieve dan bij binnenkomst in de praktijk plaats te nemen op het blauwe bankje aan de deur. Daar wacht u gewoon tot ik u kom halen. Wenst u ondertussen even naar het toilet te gaan, dan kan dat in de gang aan de overzijde van de oefenzaal. Indien u zich graag nog in de praktijk zou omkleden (voor/na) dan kan dat in de ruimte net voorbij de WC (staat aangegeven als de badkamer).

 

Annulaties van behandelsessies worden bij voorkeur zo veel mogelijk vermeden en, wanneer toch noodzakelijk, minstens 24 uur op voorhand gedaan. Soms is dit uiteraard niet mogelijk maar probeer dan nog steeds om mij zo snel mogelijk te verwittigen via voicemail, sms of Whatsapp en zeker NIET via mail. Annulatie via mail wordt niet als geldig beschouwd.

 

Tot slot wordt qua kledij ten zeerste aangeraden om voor een sportieve outfit te kiezen. Eentje waarin je veel bewegingsvrijheid hebt en die ook niet op een andere manier beperkend is om bepaalde bewegingen/oefeningen uit te voeren (vb. een rok). Moet dit echt sportkledij zijn? Neen, zeker niet maar kies wel voor kledij waarin gezweet mag worden. Ook voor de schoenen trekken we deze lijn door, sportschoenen zijn niet altijd een must maar zorg wel dat je steeds met gesloten en vlak schoeisel naar de praktijk komt (geen sandalen, slippers of schoenen met hakken). Verder zou het heel fijn zijn als de schoenen zo proper mogelijk zijn want de prachtige rubberen vloer in de oefenzaal is heel gevoelig aan vuiligheid. Bottines of vuile/heel natte schoenen blijven bij voorkeur dus ook thuis, in de auto of aan de deur. Breng in dat geval liefst een tweede paar schoenen mee. Een handdoekje voor zweet of om vb. op een matje te leggen, is soms ook wenselijk. Voor intensievere revalidaties wordt aangeraden om een drinkbus met water mee te nemen.

 

Houd er ook rekening mee dat bij behandelingen in het kabinet vaak één of meerdere lichaamsdelen ontbloot moeten worden, pas hier dus ook je kledij aan naar hoe het voor jou gewenst en gemakkelijk is. Indien er manueel aan de voeten of het enkelgewricht gewerkt wordt, dan is het ook altijd aangenaam voor uw therapeut dat de voeten voorafgaand gewassen worden (indien mogelijk uiteraard). Voor taping wordt het desbetreffende lichaamsdeel liefst thuis onthaard.