Bounce Back Rehab

"To return quickly to a normal condition after a difficult situation or event"

 

Kinesitherapie betekent letterlijk "de zorg voor het lichaam via beweging". En beweging, dat is iets waar we hier bij Bounce volledig achter staan! In de wetenschap werden immers (en worden nog steeds) herhaaldelijk significante gezondheids- en revalidatie-effecten aangetoond met betrekking tot beweging. En laat "evidence based practice (EBP)" nu iets zijn dat we in ons prachtig beroep van kinesitherapeut voortdurend proberen na te streven, zijnde universitair (en dus wetenschappelijk) geschoolde experts inzake de beweging en het herstel van het menselijk lichaam. Actieve beweging behoort hierbij tot de sterkste effecten. Bij Bounce willen we iedereen dan ook altijd zo snel mogelijk en zo veel mogelijk actief aan het werk zetten maar dit wel onder begeleiding. Een van de behandeltafel afhankelijke patiënt staat voor ons niet gelijk aan een geslaagde revalidatie. Manuele technieken worden zeker wel ingeschakeld indien dit aangewezen is volgens de EBP en afhankelijk van het type revalidatie, alsook de individuele kenmerken van elke patiënt. Elke klacht of revalidatie vraagt sowieso steeds een unieke aanpak en dat is dan ook waar wij op zoek naar gaan bij Bounce. Iedereen stapt hier binnen als een individu, niet als iemand met een klacht of blessure. Elke revalidatie zal er dan ook anders uitzien.

 

Deze vijf kernpuntjes vatten de visie van Bounce nog eens samen:

 

 • Behandeling gebaseerd op de meest recente en kwalitatieve wetenschappelijke inzichten.
 • Een uiterst individuele en persoonlijke aanpak.
 • Constante (her)evaluatie en evt. bijsturing van het revalidatieproces.
 • Aandacht voor de algemene gezondheid en levensstijl.
 • Empowerment van de patiënt.

 

 Voor de onderstaande specialisaties is Bounce voor zowel jong als minder jong toegankelijk:

 

 • Sportkinesitherapie en -revalidatie (inclusief blessurepreventie).
 • Musculoskeletale klachten (vb. spier-peesproblematiek).
 • Orthopedische kinesitherapie (zowel pre- als postoperatief).
 • Andere klachten waarvoor beweging uiterst aangewezen is (vb. gangrevalidatie of post-bariatrische chirurgie).

 

Ben je niet zeker of je bij Bounce aan het juiste adres bent? Aarzel zeker niet om me hierover telefonisch te contacteren! Deze praktijk staat open voor iedereen maar ik maak er wel een punt van om alleen behandelingen op te starten die 100% binnen mijn expertise liggen. Twijfel ik hierover, dan bekijken we samen naar welke meer gespecialiseerde collega we jou kunnen doorverwijzen!

 

Lees overigens voor aanvang van uw eerste sessie kinesitherapie zeker even de pagina's "praktisch" en "tarieven" na.

Alvast bedankt!

Bounce Coaching

"An improvement or change to a higher level"

"A lively, energetic quality"

 

Het zal ondertussen wel duidelijk zijn dat we bij Bounce een enorme passie voor sport en bewegen hebben. Vandaar dat een aanbod aan personal- en groepscoaching een echte must was! Op dit moment is het aanbod nog redelijk bescheiden vanwege de recente opstart van de praktijk maar heel wat ambitieuze plannen liggen klaar op tafel! Stap voor stap zal het aanbod uitgebreid worden ten gepaste tijde, via voortdurende evaluatie van de haalbaarheid alsook de vraag naar specifieke vormen van coaching.

 

Wat Bounce op dit moment zeker aanbiedt:

 

 • Personal training (max. 2 personen).
 • Small group training (max. 4 personen).
 • Blessurepreventie (zowel individueel als clubwerking, bij Bounce of op verplaatsing).
 • Specifieke krachttraining (zowel individueel als clubwerking, bij Bounce of op verplaatsing).
 • Projectjes allerhande m.b.t. fysieke begeleiding.
 • Begeleiding bij de opstart van loop- en zwemschema's (triatlon).

 

Belangrijke nota m.b.t. PT en SGT: op dit moment is het de bedoeling dat je zelf je eigen sportgroepje samenstelt!

 

TIP: neem gerust ook een kijkje bij Swimtastic op www.swimtastic.be indien je geïnteresseerd bent in kwalitatieve zwembegeleiding. Dit is namelijk mijn andere onderneming die ik 2,5 jaar geleden opgericht heb en waar ik me nog steeds met hart en ziel voor inzet!

 

De toegepaste tarieven binnen het aanbod van coaching kunnen teruggevonden worden op de pagina "tarieven". Qua betaling wordt er bij het onderdeel coaching steeds een factuur opgemaakt die op vervaldatum betaald dient te worden. Flexibiliteit is mogelijk bij de boeking van sessies, dit kan namelijk per individuele sessie of meteen voor vb. een reeks van vijf sessies.

De pagina met praktische informatie is hoofdzakelijk van toepassing op het onderdeel kinesitherapie. Alles wat u dient te weten i.v.m. coaching werd hierboven bij "aanbod - Bounce Coaching" reeds meegegeven.