Karlien

 

Mijzelf kort even voorstellen! Ik ben Karlien Manderveld, sportfanaat in hart en nieren. Tevens ben ik de zaakvoerder van Bounce én zowel uw kinesitherapeut als personal coach! Komende uit een heel sportief gezin, kon het niet anders dan dat ook ik de sportmicrobe te pakken kreeg. En het werd uiteindelijk zo veel meer dan dat! Mijn honger naar kennis over beweging van het menselijk lichaam en specifiek sport was zo groot dat ik in een eerste studiecarrière terechtkwam aan de Vrije Universiteit Brussel. In 2012 behaalde ik hier mijn diploma Master in de L.O. en Bewegingswetenschappen.

Na een wereldreisje van 7 maand mocht ik vervolgens starten in een heel leuke job als sportlesgever bij Sportwerk Vlaanderen. Tegelijk ging mijn carrière als zwemlesgever, -trainer en -coördinator ook volop van start, tot er in 2016 terug een hongertje naar kennis kwam opzetten. Bloed, zweet en soms wat tranen kostte het om in die fase van mijn leven terug op de universiteitsbanken te spenderen maar in februari 2021 nam ik met heel veel trots mijn diploma Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie in ontvangst!

Uiteraard kon het ook niet anders dan dat ik in mijn specialisatiejaar voor de Master Sportkinesitherapie koos. Op dit jaar kijk ik nog steeds met heel veel tevredenheid terug. Vanwege de Coronacrisis ging mijn stage in Brazilië ter begeleiding van Paralympische zwemmers helaas niet door maar stages in zowel de topsportschool zwemmen als voetbal maakten dit absoluut goed. Ondertussen kwam mijn zwemcarrière tot een mooi einde en ben ik momenteel volop bezig met CrossFit, klimmen en roeien. Toch blijf ik heel actief in de zwemwereld dankzij mijn andere onderneming Swimtastic, de zwemclubwerking in Diest en mijn werk als docent voor de VTS.

 

You don't just stumble upon courage, you cultivate it.

 

 

 

Hoger Onderwijs

 

Master L.O. en Bewegingswetenschappen (VUB, 2012) - specialisatie Sportmanagement en Onderwijs

 

Diploma Lerarenopleiding (VUB, 2012)

 

Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (VUB, 2021) - specialisatie Sportkinesitherapie

 

Extra opleiding

 

Sporttaping en elastische taping (Be Balanced Be Fit, 2019)

 

Level 3 - Master UltimateInstability (UI, 2021)

 

Masterclass Blood Flow Restriction Training (Next Academy, 2021)

 

Manuele Therapie (IMFT, 2021 - 2022)

Manual Therapy Series (Next Academy, 2023 - 2024)

 

Sporttechnische diploma's

 

Hoger Redder (2006)

 

VTS Instructeur B Alpijns Skiën (2011)

 

VTS Trainer B Zwemmen (2020)

 

Erkend VTS Docent Zwemmen (2023)